Kortebaan Nootdorp dinsdag 8 augustus 2023 

De strijd om de Zilveren Zweep zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 8 augustus 2023 bij de Poort in Nootdorp.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie: Henk Hoogweg, secretaris – 06 1494 0254 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bijschrijving Kortebaan Nootdorp in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland 

De Corona pandemie is er de oorzaak van dat het een verloren jaar is voor de drafsport en voor de kortebaansport in het bijzonder.

Ondanks de sombere aanhef is er een lichtpuntje, de Kortebaan van Nootdorp wordt bijgeschreven in de Inventaris van het Immaterieel Erfgoed van Nederland.

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland omschrijft de bijschrijving als volgt.

Wat betekent bijschrijving in de Inventaris?

Bijschrijving in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland geeft aan dat een erfgoedgemeenschap zich actief en bewust inzet voor de toekomst van haar immaterieel erfgoed. Het draagt bij aan bewustzijn van het belang van dit erfgoed binnen en buiten de gemeenschap. Het heeft te maken met gezien worden, met herkenning en met trots. Doorgaans zijn er honderden vrijwilligers bij betrokken die zich belangeloos inzetten en (vaak) zonder subsidie al jaren met heel veel plezier werken aan een vorm van immaterieel erfgoed.

Samenvattend de kortebaan is iets om trots op te zijn en meer dan waard om in stand te houden, de bijschrijving betekent een steun in de rug voor het bestuur alsmede de tomeloze inzet van de vrijwilligers.

 

De Kortebaan Nootdorp is bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.