Uitleg wedden op paarden

25ste kortebaandraverij Nootdorp in 2021 gepland op dinsdag 3 augustus 

Bestuur en vrijwilligers richten, na het definitief afgelasten van de draverij in 2020, hun vizier op 3 augustus 2021 om van de jubileum editie (25e kortebaandraverij) een geweldige happening te maken.

 

Bijschrijving Kortebaan Nootdorp in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland 

De Corona pandemie is er de oorzaak van dat het een verloren jaar is voor de drafsport en voor de kortebaansport in het bijzonder.

Ondanks de sombere aanhef is er een lichtpuntje, de Kortebaan van Nootdorp wordt bijgeschreven in de Inventaris van het Immaterieel Erfgoed van Nederland.

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland omschrijft de bijschrijving als volgt.

Wat betekent bijschrijving in de Inventaris?

Bijschrijving in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland geeft aan dat een erfgoedgemeenschap zich actief en bewust inzet voor de toekomst van haar immaterieel erfgoed. Het draagt bij aan bewustzijn van het belang van dit erfgoed binnen en buiten de gemeenschap. Het heeft te maken met gezien worden, met herkenning en met trots. Doorgaans zijn er honderden vrijwilligers bij betrokken die zich belangeloos inzetten en (vaak) zonder subsidie al jaren met heel veel plezier werken aan een vorm van immaterieel erfgoed.

Samenvattend de kortebaan is iets om trots op te zijn en meer dan waard om in stand te houden, de bijschrijving betekent een steun in de rug voor het bestuur alsmede de tomeloze inzet van de vrijwilligers.

 

De Kortebaan Nootdorp is bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

 

Het trieste bericht bereikte ons dat op zondag 14 maart 2021 is overleden.

Nico Overgaauw

Nico werd zeer gewaardeerd als vrijwilliger van onze organisatie, hij mocht slechts 29 jaar worden.

Wij wensen zijn ouders, zussen en overige familie alle sterkte toe dit onbeschrijfelijke verlies te dragen.

Bestuur en vrijwilligers van de Stichting Kortebaan Nootdorp.

 

Afgelasten kortebaandraverij op 4 augustus 2020 in Nootdorp

Het bestuur van de Stichting Kortebaan Nootdorp heeft in verband met de regelgeving rond het Corona virus besloten definitief af te zien van het organiseren van een kortebaandraverij in 2020. De draverij stond gepland voor 4 augustus 2020. Overwogen is het evenement te verplaatsen naar een latere datum in het najaar, maar omdat het aannemelijk is dat er een totaal verbod komt op het organiseren van evenementen in 2020, is daar om die reden noodgedwongen vanaf gezien.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Voor meer informatie: Henk Hoogweg, secretaris – 06 1494 0254 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.