Bekijk de fotogalerie

Uitleg wedden op paarden

Lindsey Pegram bekroont titel met winst in Nootdorp

Lindsey Pegram beleefde zondag een absolute topdag op De Poort in Nootdorp. Ze won met Eliot Charisma niet alleen de kortebaan, maar haalde ook nog eens haar eerste pikeurskampioenschap binnen.

De strijd om de beste pikeur van het jaar was de afgelopen weken bijzonder spannend. Lindsey Pegram en Manon Pools voerden een prachtige strijd, maar tijdens de laatste kortebanen nam Pegram steeds meer afstand. In Nootdorp, de één-na-laatste kortebaan van het seizoen, viel uiteindelijk de beslissing. Toen Manon Pools na de tweede omloop met beide paarden uitgeschakeld was, was de beslissing definitief gevallen.

Pegram gaf haar titel extra glans door vervolgens met Eliot Charisma ook de kortebaan te winnen. Het was alweer de vijfde zege van de troef van trainer Mark de Jong en eigenaresse Anja Jonkman. In de eerste omloop ging hij in volle strijd met Emi van Jip in één rit van de benen en ook in de finale maakte hij direct na de start een galoppade, voor de rest was Eliot Charisma een klasse apart. Het leverde de traditionele Zilveren Zweep op voor Pegram.

Spannend

Door de overwinning van Eliot Charisma is ook de strijd om de titel 'paard van het jaar' bijzonder spannend. De ruin kwam na zijn overwinning op gelijke hoogte met Doc Holiday, die derde werd in Nootdorp. Eliot Charisma gaat nu echter aan de leiding vanwege het aantal overwinningen. De beslissing valt op maandag 15 oktober in 't Zand. Eliot Charisma moet dan wel aantreden met een nieuw opgelopen starthandicap van vijf meter.

Calistokingsdeep eindigde met Djimmy Schneider als tweede. De combinatie werd na verlies tegen Doc Holiday in de derde omloop bijgeloot. Na winst in drie ritten op Boucher le Blanc plaatsten zij zich alsnog voor de finale. Doc Holiday en Bo Sprengers grepen het brons. John Dekker reed Boucher le Blanc naar de vierde plaats.

Nieuwe datum

De kortebaan in Nootdorp werd op 7 augustus van dit jaar afgelast vanwege de hitte. Het lukte de Stichting Kortebaan Nootdorp om een nieuwe datum te vinden en werd daarvoor optimaal beloond. Zondag stond het publiek massaal langs de hekken, het weer was bijzonder goed en de koers was van hoog niveau. De omzet bij de totalisator was vandaag met 20.457,50 euro ruim 2.000 euro meer dan vorig jaar.