Bekijk de fotogalerie

Uitleg wedden op paarden

Cattiva Byd wint overtuigend kortebaan Nootdorp

Cattiva Byd en John Dekker hebben dinsdag op zeer overtuigende wijze de kortebaan van Nootdorp gewonnen. De combinatie versloeg in de finale titelverdediger Dutch Buitenzorg met Frans van der Blonk. Favoriet Barbert eindigde samen met John de Leeuw als derde voor Tsar de Grammont (Ruud Pools).

Het was pas de tweede start van de merrie op de kortebaan. In Hoofddorp was ze al knap tweede geworden, maar toen had de troef van eigenaartrainer Jan Demmink voortdurend problemen gehad met de startprocedure. Na behandeling van schouder en rug vloog ze over De Poort van Nootdorp razendsnel het startvak uit en was ze op snelheid vervolgens niet meer te achterhalen. Achtereenvolgens reeg de combinatie Andrea Swagerman, Ruby Tuesday, Bronco Boko, Tsar de Grammont en Dutch Buitenzorg aan de zegekar.

Alleen in de eindstrijd tegen de titelverdediger kwam Cattiva Byd moeizamer van start. Dutch Buitenzorg leek het beste echter wel gegeven te hebben, onder andere na snoeiharde ritten in de halve finale tegen Barbert, waardoor de pupil van Demmink niet in de problemen kwam. Met ruime voorsprong kwam Cattiva Byd twee keer als eerste over de finish. Het leverde Dekker de Zilveren Zweep op. De pikeur kreeg de ereprijs na afloop uit handen van Burgemeester Francisca Ravestein.

Smaakmaker

Barbert was de smaakmaker van de middag geweest. De ruin, opgezadeld met een starthandicap van vijf meter, moest voortdurend in de achtervolging op zijn tegenstanders. De troef van Stal de Groningers slaagde daar steeds in. Alleen Dutch Buitenzorg was in de halve finale te sterk geweest. Vooral de manier waarop hij twee keer afrekende met Tsar de Grammont (bijgeloot na de derde omloop) was indrukwekkend.

De lokale deelnemers speelden dinsdag geen prominente rol. Bert Post verloor met Contador in de eerste omloop van Dutch Buitenzorg, terwijl hij met Sammarco in de tweede omloop strandde. Ook Open Access, eveneens van Stal Arctic, was na de tweede omloop uitgeschakeld. De Nootdorpse stal van Berry Schwarz had met Viking Cehere één ijzer in het vuur. De ruin verloor in de eerste omloop van Calistokingsdeep.

Helaas voor de organisatie en het publiek regende het dinsdag geruime rijd. De Stichting Kortebaan Nootdorp had echter goed ingespeeld op de weersomstandigheden en had extra partytenten langs de baan geplaatst. Dit, in combinatie met de grote schermen langs de baan, zorgde ervoor dat een groot deel van het publiek de spectaculaire koers van begin tot het einde droog kon volgen.

Uitslag Ponybrunch 2017:
1e Noor van de Berg met pony Gabrielle
2e Gabrielle Maan met pony Lexi
3e  Linn van Buytene met pony Missy

Uitslag Duo sulky race 2017:
1e Wim de Bruijn, secretaris RKDeo
2e Kim Kleijweg, Eetcafé 1837
3e Jolanda van den Ende,  Apotheek Nootdorp
4e Frits Lamens, bestuurslid SV Nootdorp

Winnaars prijsvraag uitslag Duo sulky race 2017:
1e Mathieu Hilgersom uit Voorschoten (Een overnachting voor twee personen bij Van der Valk Harderwijk)
2e  Jennifer van Veen uit Nootdorp (Een wijnpakket van Restaurant Calva in Nootdorp)
3e Mirella Schipper uit Nootdorp (Een bon van Howdy’s Pannenkoek Saloon in Nootdorp)